Indtast dit søgeord

Skæl / Skæleksem. Behandling

Skæl / Skæleksem. Behandling

Seboroisk dermatitis (skæl dermatitis) er meget almindeligt. Skæleksem tilhører gruppen endogene eksem, hvilket betyder at det har tendens til at komme indefra. 

Reklame:

Det største problem ved skæleksem er, at det kommer igen efter endt behandling.

Behandling af skæleksem

I grundbehandlingen indgår en shampoo, som reducerer koncentrationen af svamp. Man vasker både hår og hovedbund med denne shampoo. Ved svær skæl, kan man kombinere det med en stærk steroidløsning om aftenen, indtil der sker en forbedring eller helbredelse. Herefter kan man trappe ud af behandlingen, så det kun er hver anden aften og derefter vedligeholdelsesbehandling 1-2 gange om ugen for at mindske risikoen for tilbagefald. 

Sol, sommer og bad i saltvand kan skabe en forbedring. Men dette er ikke nok. For lige så snart man stopper, vender symptomerne tilbage. Skæleksem i sig selv giver ikke hårtab. Denne slags eksem kan ikke helbredes, men man kan behandles så man bliver symptomfri. 

Behandling af skæl

Der kan anvendes en skælshampoo, som f.eks. Ketozon eller Fungoral. Hvis dette ikke virker optimalt, kan man prøve at gnide hovedbunden ind i 3% salicylsyreolie (kan købes receptfrit på apoteket). Lad det virke natten over og børst hovedbunden igennem med en blød børste om morgenen og vask derefter håret. 

Gentag behandlingen indtil skællet er væk. 

Reklame:

Denne sygdom handler om:

Læs også

Reklame:
Reklame:
Reklame:
Akne
21 april, 2016 Hud og hår

Akne

Akne er betændte talgkirtler, og kan vise sig som udslæ...

Reklame:
Reklame: