Indtast dit søgeord

Reklame:
Depression og angst

Depression og angst

Angst, uro og depression berører mange mennesker. Der findes effektive behandlinger både med medicin og kognitiv adfærdsterapi (KAT), som er vigtige at kende til.

Tvangstanker (OCD) Hjælp.
25 april, 2016 Depression og angst

Tvangstanker (OCD) Hjælp.

Tvangstanker og tvangshandlinger er noget, som rammer folk med tvangssyndrom og de hører ofte sammen. Dog kan tvangstanker forekomme alene. Tvangstanker er noget, som sætter sig fast, tanker som rammer midt i dagligdagen og giver fantasier, som angst-, uro- og panikfølelser. Mange gange udføres tvangshandlinger for at dæmpe på fantasierne eller der udføres ritualer for at blive af med ubehagelige tanker og følelser.

Klaustrofobi (angst for lukkede rum)
27 april, 2016 Depression og angst

Klaustrofobi (angst for lukkede rum)

Klaustrofobi er en irrationel frygt for at blive fanget. Normalt behandles dette problem ved kognitiv tearapi. Symtomerne på sygdommen er ofte følelsen af at blive kvalt eller at man ikke kan bevæge sig. Frygt for at blive lukket inde og fanget på ubestemt tid. Folk der har klaustrofobi kan være i et rum uden vinduer og vide at der ikke er nogen fare, men alligevel bliver de rædselsslagne og går i panik. Så meget at de kan blive lammet. Den virkelige årsag til klaustrofobi er ukendt, men der er mange teorier. 

Reklame:
Reklame:
Reklame: