Indtast dit søgeord

Kløe i hovedbunden. Årsager, behandling og allergi

Reklame:

Hvorfor er årsagerne til kløe i hovedbunden? 

En af de mest almindelige årsager til kløe i hovedbunden er atopisk eksem, der giver en tør og kløende hovedbund. Skæl kan også være en årsag til kløe i hovedbunden. Allergisk kontakteksem i hovedbunden kan forårsages af hårfarve, og i enkelte tilfælde parfume eller konserveringsmidler. 

Hvis hovedbunden er yderligere generet, eller der er tegn på rødme og infektion i hovedbunden, kan der være tale om en hudsygdom som bør behandles. Ser hovedbunden normal ud, kan kløen udelukkende være forårsaget af en tør hovedbund. Det forekommer oftest hos dem der vasker håret for ofte, bruger mange hårprodukter som spray og gel, og udsætter hovedbunden for andre hårprodukter. 

Behandling

Behandling af kløe i hovedbunden afhænger af årsagen. For at kunne behandle, er det vigtigt at finde ud af hvad der forårsager kløen og den tørre hovedbund. Hvis man har en tendens til tør hovedbund, bør man undgå alkoholholdige lægemidler, som kan udtørre huden endnu mere. 

Hvad kan man selv gøre?

Der findes lægemidler til behandling af kløe i hovedbunden, som indeholder kortison. Det kan dog ikke anbefales at bruge salver, med mindre det er nødvendigt, da det kan være svært at vaske ud. Kløe og pletter i hovedbunden kan også skyldes atopisk eksem (børneeksem). Det ses ofte at der opstår kløe og betændelse i hårsækkene i forbindelse med atopisk eksem. I dette tilfælde skal lidelsen behandles som andre former for eksem, det vil sige med en kortisoncreme til at smøre i hovedbunden. Hvis der er opstået en infektion i hovedbunden, kan det blive nødvendigt at behandle med antibiotika i form af tabletter. Sol og saltvand lindrer ofte på kløen. Anvend en mild shampoo og vask ikke håret for ofte. Gerne kun 2 gange om ugen for at undgå at udtørre hovedbunden yderligere. 

Hvornår bør jeg søge læge? 

Hvis kløen tiltager, kan du eventuelt have brug for en stærkere kortisonbehandling. Desuden vil det være en god ide at få taget en allergitest for at kunne udelukke kontaktallergi. 

Reklame:

Denne sygdom handler om:

Læs også

Reklame:
Reklame:
Reklame:
Akne
21 april, 2016 Hud og hår

Akne

Akne er betændte talgkirtler, og kan vise sig som udslæ...

Reklame:
Reklame: