Indtast dit søgeord

Granuloma annulare. Sygdomsbillede og behandling.

Granuloma annulare. Sygdomsbillede og behandling.

Ved Granuloma annulare opstår der knuder i hudens bindevæv af ukendt årsag. Personer der får det, er som regel helt friske. Denne sygdom har intet med allergi eller gigtsygdomme at gøre.

Reklame:

Granuloma annulare ses oftest hos børn og yngre kvinder. I de fleste tilfælde (70 %) ses det hos personer under 30 år. 

Sygdomsbillede

Knuderne sidder oftest på håndryggen, knoerne og fodryggen, men kan også forekomme andre steder. Granuloma annulare har tendens til at vise sig, så det ligner en ring. Knuderne kan være hudfarvede, røde eller lilla. De er som regel helt symptomfri og klør ikke.

Knuderne kommer for det meste på større områder, de kan være op til nogle cm i diameter, der er en rød eller lilla rødme, og knuderne er kun synlige i kanten. 

Sygdomsforløb

Hudforandringerne forsvinder for det meste inden for 2 år. Men i nogle tilfælde (ca. 25 %) kan Granuloma annulare være hårdfør og vare ved i mange år. 

Senere i livet kan man få et tilbagefald af Granuloma annulare, men det vil for det meste vare kortere tid end første gang.

Behandling

Granuloma annulare er genstridig. Oftest må man bare vente og se, om der ikke sker en bedring. Man kan bruge kortisonsalve på mindre knuder, hvor større knuder er mere hårdføre. Injektionsbehandling med kortisonopløsning er anvendt med succes.

I sjældne tilfælde, hvor Granuloma annullare er meget omfattende, kan det være en nødvendighed at få en henvisning til en specialist. 

Reklame:

Denne sygdom handler om:

Læs også

Reklame:
Reklame:
Reklame:
Akne
21 april, 2016 Hud og hår

Akne

Akne er betændte talgkirtler, og kan vise sig som udslæ...

Reklame:
Reklame: