Indtast dit søgeord

Neurodermatit, gener og behandling

Neurodermatit, gener og behandling

Neurodermatit er en ejendommelig, intenst kløende hudsygdom. Kvinder får ofte udslag i nakken, og mænd på underbenene eller ved anklerne. Også andre steder på huden kan blive angrebet. Neurodermatit er en hudreaktion, der optræder hos personer med har særligt anlæg for dette.

Reklame:

Udslettet vender tilbage igen og igen mindre skader, fx kradsesår, stik fra myg eller kvægmyg eller en anden irritation. 

Klinisk billede

Udslagene er ofte velafgrænsede, og kløen er meget intens. Når man kradser i udslettet, forværres tilstanden. Huden bliver tykkere og grovere, og kløen bliver endnu kraftigere. 

Udslettet kan blive helt rødt, ofte med blålige farvenuancer, og skæller ind i mellem voldsomt.

Årsager til neurodermatitis

Sygdommen er ikke allergi. Udslettet rammer personer der er særligt følsomme over for kløe, og har anlæg for netop denne type hudirritation.

Man kommer let ind i en ond cirkel der skader huden, hvilket giver endnu mere kløe, gør endnu mere skade, og så fremdeles. Det kan være meget svært at bryde kløecirklen, og mange her derfor gener af neurodermatit i årevis.

Behandling af neurodermatit

For at komme denne hårdnakkede sygdom til livs, er det nødvendigt at behandle det inficerede område med stærke kortisonsalver eller kortisonindsprøjtninger. I visse tilfælde kan dette kombineres med specielle omslag for at øge effekten. I mere alvorlige eller langtrukne tilfælde, kan visse lysbehandlinger også have god effekt. Neurodermatit er en ufarlig, men irriterende lidelse. Den vender ofte tilbage igen og igen. Har man først en gang været ramt af neurodermatit, er det derfor klogt altid af have en tube kortisonsalve på lager derhjemme, så man er forberedt hvis symptomerne begynder at vise sig igen.

Tidlig behandling kan modvirke at sygdommen kommer igen.

Reklame:

Denne sygdom handler om:

Læs også

Reklame:
Reklame:
Reklame:
Akne
21 april, 2016 Hud og hår

Akne

Akne er betændte talgkirtler, og kan vise sig som udslæ...

Reklame:
Reklame: